Bedste aftrækstørretumblere i August 2017

Find de aftrækstørretumblere der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser.

92
#1
Siemens WT34A101DN
Aftrækstørretumbler
✓ 4.6 ud af 5 (79 brugere)
DKK 2.009
Se forhandlere »
92
#2
Zanussi ZTE7101PZ
Aftrækstørretumbler
✓ 4.6 ud af 5 (76 brugere)
DKK 1.871
Se forhandlere »
88
#3
Bosch WTA74101SN
Aftrækstørretumbler
✓ 4.4 ud af 5 (68 brugere)
DKK 1.671
Se forhandlere »
88
#4
AEG T75170AV
Aftrækstørretumbler
✓ 4.5 ud af 5 (43 brugere)
DKK 2.622
Se forhandlere »
88
#5
Indesit IDV75
Aftrækstørretumbler
✓ 4.6 ud af 5 (29 brugere)
DKK 2.499
Se forhandlere »
loading icon


Bedste tilbud lige nu...

20%
Siemens WT34A2L...
4.199,-
3.349,-
5%
Electrolux EDE1...
2.199,-
2.099,-

Vis alle tørretumbler tilbud


Hvilken aftrækstørretumbler er bedst?

Vi har kåret Siemens WT34A101DN til at være den bedste aftrækstørretumbler her på Test-tørretumbler.dk. Dette er vi kommet frem til, ved at sammenligne, hvilke anmeldelser de enkelte aftrækstørretumblere på det danske marked, modtager af brugerne.
Zanussi ZTE7101PZ kommer ind på en andenplads, mens modellen Bosch WTA74101SN kommer på en tredjeplads.

Score 92% 92% 88% 88% 88% 84%
Siemens WT34A101DN Zanussi ZTE7101PZ Bosch WTA74101SN AEG T75170AV Indesit IDV75 Electrolux EDE1072PDW
4,6
79 anmeldelser
4,6
76 anmeldelser
4,4
68 anmeldelser
4,5
43 anmeldelser
4,6
29 anmeldelser
4,3
38 anmeldelser
Pris 2.009 kr 1.871 kr 1.671 kr 2.622 kr 2.499 kr 2.099 kr
Testresultater
Energiklasse C C C C C
Årligt energiforbrug 427 kWh 512 kWh 427 kWh 512 kWh 512 kWh
Kondenseringsevne
Type Aftræk Aftræk Aftræk Aftræk Aftræk
Tørrekapacitet 6 kg 7 kg 6 kg 7 kg 7 kg
Lydniveau 66 dB 64 dB 68 dB 64 dB 64 dB
Dampfunktion

Valg af aftrækstørretumbler

Hvis du har besluttet dig for at købe en aftrækstørretumbler, er næste skridt at finde ud af, hvilke behov den skal opfylde. Det er nemlig vigtigt, at du sørger for at være meget grundig, når du undersøger markedet. På den måde er du sikker på at finde præcis den aftrækstørretumbler, som passer bedst til dig og din familie.

 

Der er flere hensyn, du skal tage, inden du betaler for aftrækstørretumbleren og tager den med hjem. Nogle af disse hensyn handler om økonomi og miljø, mens andre er mere praktisk orienterede og kan handle om tørretumblerens kapacitet og dennes evne til på en skånsom måde at tørre forskelligt slags tøj. Læs med i det følgende, hvor vi fortæller dig, hvad du skal se efter, inden du betaler.

Energiklasse og strømforbrug
Som altid gælder det ved anskaffelsen af hvidevarer, at du skal være meget opmærksom på det strømforbrug, som ufravigeligt følger med. Det gør sig ikke mindst gældende, når du gerne vil have en aftrækstørretumbler til dit hjem. Her er det nemlig sådan, at strømforbruget kan være ret højt. Det bevirker, at det kan være svært at finde en aftrækstørretumbler med en fornuftig energimærkning.

 

Faktisk kan du komme i en situation, hvor du bliver nødt til at anskaffe dig en tørretumbler, der har en relativ ringe energimærkning, og det spiller selvfølgelig en rolle både for din privatøkonomi og for miljøet. Men det kan være den pris, du må betale, hvis du ikke har andre muligheder med hensyn til at tørre dit tøj.

Lydniveau
Tjek også tørretumblerens lydniveau, selvom dette i langt de fleste tilfælde ikke er noget problem med tørretumblere, da tørringen af tøjet foregår relativt stille. Dog kan der være store forskelle på de forskellige tørretumblere, og hvis du bruger tørretumbleren meget, er det en god idé at finde en model med et lavt lydniveau.

Kapacitet og tørretid
Når du så har affundet dig med, at du måske må købe en aftrækstørretumbler med en ringere energimærkning, end den du ellers normalt ville købe, skal du til at finde ud af, hvilken kapacitet den skal have. Aftrækstørretumblerens kapacitet skal gerne stå mål med den størrelse, som din vaskemaskine har. Hverken for lille eller for stor. Det er nemlig sådan, at tøjet slides mere, hvis du ikke fylder aftrækstørretumbleren helt - og fylder du den for meget, tørrer tøjet ikke ordentligt.

 

Hvad angår tørretid, er de fleste aftrækstørretumblere meget fine. Det tager mellem en time og to at tørre en vask. Nogle tørretumblere er endda udstyret med en sensor, som kan måle tøjets fugtighed og stoppe med at tørretumble, når den ønskede grad af tørring er opnået.

Udvalg af tørre-programmer
Der har altid været meget snak om, at en aftrækstørretumbler ødelægger tøjet og udsætter det for unødigt slid. Men nu til dags kan du sagtens anskaffe dig en tørretumbler, der er så tilpas skånsom mod dit tøj, at det ikke længere er et problem. Det er faktisk kommet så vidt, at du kan finde aftrækstørretumblere med programmer til tørring af uld og andre fine stoffer. Ligesom der findes særlige programmer til bomuld, jeans og så videre.

 

Når du skal anskaffe dig en aftrækstørretumbler, bør du være meget opmærksom på, hvilke programmer der kan køre. Specielt hvis du er interesseret i at anvende den til alt dit tøj og ikke kun til håndklæder eller andet stof, hvor det ikke er så vigtigt, at tørretumbleren er ekstra skånsom. Den store variation af programmer er også med til at øge brugervenligheden, og du vil ikke fortryde, at du pludselig har fået en mulighed for at tørre alt tøj i din garderobe.

Placering af tørretumblerens aftræk
En aftrækstørretumbler skal kobles på husets ventilationsanlæg, og det betyder, at du også er nødt til at se på, hvordan netop aftrækket er fysisk placeret på tørretumbleren. Det kan sidde forskellige steder, og på nogle modeller er der mere end én mulighed for aftræk, mens det på andre modeller enten sidder forneden, på siden eller i toppen af tumbleren. Det skal du så sammenholde med dine muligheder for at koble aftrækket på ventilationsanlægget.

 

Vær meget opmærksom på det, da det er irriterende at komme hjem med en aftrækstørretumbler, som du ikke kan tage i brug, fordi den alligevel ikke kan kobles til hjemmets ventilationsanlæg.

Vær opmærksom på aftrækstørretumblerens mål
En aftrækstørretumbler kan stå for sig selv, eller den kan bruges som del af en vaskesøjle. I begge tilfælde skal du huske at se på, hvor stor den er. Hvis den skal stå sammen med en vaskemaskine i en vaskesøjle, er det vigtigt, at du sørger for, at den har de rette mål, både hvad angår dybde og bredde. Her kan det nogle gange betale sig at købe vaskemaskine og tørretumbler af samme mærke, da disse normalt passer sammen i størrelsen.